3de leerjaar

3de leerjaar van juf Maggi Van Hoegaerden

Bezoek naar Technopolis!

Gezond en stevig ontbijt in het derde leerjaar!

We leren over de nieuwe "omgekeerde" voedingsdriehoek en de bewegingsdriehoek en proberen die zoveel mogelijk toe te passen in ons dagelijks leven.

Alles met de bal

Bezoek aan DRU!F en de druivenserres bij Gaston

Onze school ligt in de druivenstreek dus spreekt het voor zich om de druiventeelt eens van dichtbij te bekijken.

Dat kan met de hulp van Maurice, de serrist die ons in het ontmoetingscentrum DRU!F aan het werk zet.

We leren over de verschillende serres, de soorten druiven, het telen van druiven en dan vooral de Belgische tafeldruif, de rijke geschiedenis van de druiventeelt en niet te vergeten de druivenfeesten eind augustus met de drie reuzen.

Om al deze theorie eens in de realiteit waar te nemen gingen we op bezoek naar de druivenserres van Gaston en proefden we

zijn lekkere Royal druiven.

Wij zijn alvast fan van de sappige druiven!

Wandeling doorheen Tombeek!

 

Tombeek lijkt klein op de grote kaart van Overijse die aan de klasmuur prijkt. Maar wij hadden toch 2 namiddagen nodig om de omgeving van de school te verkennen.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie komt heel wat aan bod : verkeer en veiligheid staan met stip bovenaan het lijstje : hoe steken we over, welke verkeersborden komen we tegen, soorten wegen en paden, …

Wie woont waar : we duiden ook elke straat aan op het stratenplan. Vertoeven we in een groene omgeving? Af en toe komen we zwerfvuil tegen en we rapen zo veel mogelijk op om het dan op school te sorteren.

Welke historische gebouwen zijn er en welk verhaal schuilt er achter? We stappen tot aan de taalgrens en vertellen en tonen wat er waar te kopen of te doen is.

We kunnen rekenen op de zon en ouders om de leerlingen te begeleiden, te helpen en een gezellige babbel onderweg : bedankt voor de fijne, leerrijke momenten samen!