3de leerjaar

Vrije Basisschool "De Lanetuin" Tombeek

3de leerjaar van juf Maggi Van Hoegaerden

Fietsbehendigheidparcours olv de politie

Een gezond ontbijt in de klas

Het wero thema lichaam en voeding kon rekenen op heel wat belangstelling van de leerlingen : je eigen lichaam onder de loep nemen, is best spannend. Wat gebeurt er met die lekkere boterhammen die we elke middag mogen verorberen? Is er afwisseling in ons ontbijt? Drinken we genoeg? Komen alle onderdelen van de actieve voedingsdriehoek voldoende aan bod in ons jonge leven? Verhalen, spreekwoorden, doe-activiteiten, … en tot slot een overweldigend ontbijt in de klas, net voor de paasvakantie. We maakten ook kennis met elkaars eetgewoonten en dat viel best wel in de smaak.

Foto BEDNET

Carnavalkriebels...

Het 3de brengt een prachtig, zelfgeschreven, toneelstuk voor de hele kleuterschool!

 

PROFICIAT jongens & meisjes!!!

Alles met de bal

Op verkenning in het bos

Toneel: legende Keizer Karel

Op verkenning door het gehucht Tombeek

 

Welke historische gebouwen zijn er en welk verhaal schuilt er achter? We stappen tot aan de taalgrens en vertellen en tonen wat er waar te kopen of te doen is.

 

We kunnen rekenen op de zon en ouders om de leerlingen te begeleiden, te helpen en een gezellige babbel onderweg : bedankt voor de fijne, leerrijke momenten samen!

Tombeek lijkt klein op de grote kaart van Overijse die aan de klasmuur prijkt. Maar wij hadden toch 2 namiddagen nodig om de omgeving van de school te verkennen.

 

Tijdens de lessen wereldoriëntatie komt heel wat aan bod : verkeer en veiligheid staan met stip bovenaan het lijstje : hoe steken we over, welke verkeersborden komen we tegen, soorten wegen en paden, …

 

Wie woont waar : we duiden ook elke straat aan op het stratenplan. Vertoeven we in een groene omgeving? Af en toe komen we zwerfvuil tegen en we rapen zo veel mogelijk op om het dan op school te sorteren.

 

11 oktober: Uitstap naar bezoekerscentrum DRU!F

Onze school ligt in de druivenstreek dus spreekt het voor zich om de druiventeelt eens van dichtbij te bekijken.

 

Dat kan met de hulp van Maurice, de serrist die ons in het ontmoetingscentrum DRU!F aan het werk zet.

 

We leren over de verschillende serres, de soorten druiven, het telen van druiven en dan vooral de Belgische tafeldruif, de rijke geschiedenis van de druiventeelt en niet te vergeten de druivenfeesten eind augustus met de drie reuzen.

 

In de klas proeven we lekkere Royal druiven van serrist Gaston uit Tombeek.

 

Wij zijn alvast fan van de sappige druiven.